Mor og major med rollinger i naturen

Bag Friluftsrollinger, står jeg; Julie mor til tre skønne gutter fra 2012, 2015 og 2017. Jeg er friluftselsker, formidler, forfatter og nå ja, dyrlæge og major 🙂

Naturen kan noget særligt. Både for voksne og for børn. Der er højt til loftet, en særlig ro og alverdens muligheder. Der er plads til at larme og fylde. Plads til at trække sig tilbage og tage en pause. Der er eminente udfordringer overalt som væltede træer, ujævnt underlag, stendynger, skrænter og meget mere. Der er plads til leg, hygge og afkobling fra hverdagens trummerum.

Til hverdag færdes de fleste af os mange timer på jævne overflader og inden døre. Men både voksne og børns kroppe og sind har mere end godt af, at komme ud i naturen. Og kan man være ude sammen med sine rollinger er det kvalitetstid af bedste kaliber.

Vi prøver dagligt at komme ud til fods, på cykel, løbecykel, klapvogn, bæresele, løbehjul og andre rugbrødsdrevne maskiner. Nogle gange er det bare 5 minutter, andre gange er det flere timer og nogle gange er slud, blæst og megamonsterkoldt, og så bliver vi sgu da indenfor som andre normale mennesker. For vi er på ingen måde fanatikere, der insisterer på at komme ud i alle vejrekstremer.

Du tænker måske, at små unger er noget af en mundfuld at tage med på tur – og de første gange kan det også være mere prøvelse end fornøjelse at få pakket, tisset af, få tøj på og komme afsted mens alle er bare nogenlunde glade og har en hensigtsmæssig sukkerbalance 🙂 Men øvelse gør mester, og jo flere gange man får det gjort jo lettere bliver logistikken med at komme afsted. Og når de gode minder og oplevelser tikker ind på tavlen, bliver motivationen for at komme afsted endnu større for hele familien.

Så, jeg synes ikke, at der er grund til at vente med at komme ud og opleve naturen til ungerne har nået skolealderen. Det kan godt være, at større unger er nemmere at tage med, og ikke helt så meget “loose canons” og trodsige som de små, men så må vi justere forventninger og tempo.

De oplevelser i naturen, som du kan få med de små rollinger er fantastiske. At se sin tre-årige slæbe en kg tung sten 1 kilometer for at “den skal lave et kæmpeplask i vandet mor”! eller spise skovhindbær på cykelturen i skoven er oplevelser der sætter sig lige ind i hjertekulen. Og ungerne vokser nærmest fysisk af oplevelser i naturen og får selvværd og gode værdier med sig lige ned i rygsækken. Og det kan man ikke kan få nok af, i en tid hvor Fortnite og digitale fællesskaber fylder så meget i vores hverdag.

Friluftsoplevelser kan fås i mange varianter. Alt fra en gåtur i skoven, en cykeltur ned til bageren og en kælketur på 4 mm tøsne rundt i haven til en sheltertur med bål og stjernehimmel eller kanoferie på svenske søer.

Der er ikke noget der er for lidt, og selv 5 minutters friluftsliv er bedre end ingenting. Stille og roligt bliver I bedre til at komme ud.

Jeg vil rigtig gerne være med til at formidle, støtte og måske endda sparke lidt til andre mødre der også gerne vil på sporet af det gode liv med et aktivt friluftsliv i balance og respekt for familielivet og de mange andre prioriteter.

Her hos mig finder du inspiration til friluftsliv med børn, events og shelterture, træning i det fri med børn og en masse andet, som jeg glæder mig rigtig meget til at dele med dig.

Jeg håber du har lyst til at følge med.

Vil du og dine rollinger med mig på tur?

Shelterture

Hverdagsbålmad

Brunch på bål

Guides

Kom ud i naturen med dine små børn

Inspiration til små og store eventyr i børnehøjde

Tak for din tilmelding. Du får velkomstmail om lidt. Hvis du ikke i løbet af få minutter ser den i din indboks, så prøv at tjekke dit spamfilter.

Share This