Fra langt de fleste aktiviteter skal der pakkes ud, ryddes og og rengøres. Selv vi voksne synes at det er temmelig kedeligt, og hvordan får man så lige sine små børn med på det?

Til både turlivet i særdeleshed og livet i almindelighed er der en masse opgaver som måske ikke er de sjoveste eller fedeste, men som hører med. Vi skal tage ud af bordet, vi skal vaske tøj og støvsuge (ind imellem i hvertfald).

Hjemme hos os gør vi en del ud af at børnene skal hjælpe til med det de kan, og det er selvfølgelig forskelligt efter alder og kunnen. Men det er tydeligt at de også har lyst til forskellige ting, og når man spotter det er det langt nemmere at få dem til at hjælpe.

Svend på to, for eksempel, æææææælsker at feje, så det er hans tjans. Og Mads på fem er helt vild med at snitte og røre, så han er en knag i køkkenet.

Tilbage til turlivet – og her er det lidt de samme principper. Ungerne skal selv slæbe deres eget habbengut med ind og sætte det på plads. De ved det godt, men skal også virkelig tit lige mindes om det.

Forleden da Mads og jeg havde ude sammen på mountainbike, trængte hans cykel til en gedigen gang rens. Jeg hentede rensegrejet, cyklen og vandslangen. Mads´ øjne lyste af glæde, da hans så vandslangen – så jeg var ikke i tvivl om at hans opgave var spuletjansen.

Vi hyggede os gevaldigt – og vi fik talt om hvordan sådan en cykel er bygget op og virker. Og jo græsplænen, cyklen, Mads og jeg blev virkelig våde, og sådan er det. Det tørrer igen 🙂

GODE RÅD TIL AT INVOLVERE BØRN

  • Afstem dine egne forventninger med hvad I skal nå
  • Det tager altid længere tid når ungerne er med
  • Det bliver mere beskidt og det må du bare være in zen med og fixe senere 😉
  • Giv dit barn valget mellem få afgrænsede opgaver. Eksempelvis: “Vil du styre røremaskinen eller vil du putte ingredienser i?”

Kom ud i naturen med dine små børn

Inspiration til små og store eventyr i børnehøjde

Tak for din tilmelding. Du får velkomstmail om lidt. Hvis du ikke i løbet af få minutter ser den i din indboks, så prøv at tjekke dit spamfilter.

Share This