I går var jeg på sheltertur med mine to mindste rollinger. Det var en skøn lille plads lige ved Roskilde Fjord og ungerne legede i vandkanten, fiskede sten og muslinger og pjaskede løs. Selvom begge var i klædt høje røjsere og pvc regntøj, fik den mindste lille gut på 2 år, alligevel hældt temmelig meget vand indenbords både i bukser og jakkeærmer.

Jeg fik skiftet tøjet og han blev glad, tør og varm puttet i soveposen i shelteret, og så skulle jeg ellers tørre hans overtøj, så vi var klar til spas morgenen efter.

Og det er den evige balance med at tøjet skal varmes, men ikke være for tæt på bålet. Er det for langt værk, sker der ikke en dyt, er det for tæt på – tja, så går der ild i skidtet. Og termotøj og overtøj af syntetisk materiale, det brænder bare rigtig godt.

Du kan selv gætte, hvilken model jeg anvendte – tøjet blev lækkert varmt og var liiiiiiige ved at være tørt og lækkert, da en kæmpe stikflamme oplyste hele shelterpladsen og udbrændte venstre termobukseben på rekordtid.

For at redde termobuksen, som jeg jo cirka har givet 25 kr for på den lokale brugtbørs, flåede jeg buksen ud af flammerne. På daværende tidspunkt var buksebenet smeltet og lignede flydende plastik. I mit husmorbålrullefald lykkedes det mig at klaske det flydende plastik lige på håndryggen. Av for …..! Og helt instinktivt rev jeg det af. Og det jeg fik revet var størknet plastik. Og hud. Min hud. 2 x 3 cm, som jeg ikke lige havde til overs der.

På min pakkeliste (som du kan læse om i en anden blog her på kanalen) står blandt andet førstehjælpstaske, og den er altid med, uagtet hvor lille en tur vi er på. Jeg gunner den op, når vi er på de større ture, men den er altid med med sårrens, plaster, øjenskyl, et par panodiler og iprener, støttebind og multitool eller lommekniv.

Og jeg var rigtig glad for at jeg havde førstehjælpstasken med. Og i øvrigt også rigtig glad for at det var mig der blev forbrændt og ikke en af rollingerne.

Nu må jeg så bare få mig øvet i at tørre tøj på lidt mindre brandfarlig vis

I min bog “Friluftsrollinger” som udkommer juni 2020 får du et helt kapitel om førstehjælp og gode råd til rollingeskader i naturen. Kapitlet er skrevet sammen med læge Thomas Boel, som udover at være en sej og dygtig læge, selv er en erfaren friluftsfar.

Kom ud i naturen med dine små børn

Inspiration til små og store eventyr i børnehøjde

Tak for din tilmelding. Du får velkomstmail om lidt. Hvis du ikke i løbet af få minutter ser den i din indboks, så prøv at tjekke dit spamfilter.

Share This